• Cursus dag bergwandelen met je hond
     

SAMEN MET JE HOND VEILIG EN ONTSPANNEN DE BERGEN IN

 
(in 2018 geven we een langere cursus van het bergwandelen met de hond)
 
Wat houdt het in: Cursus leren wandelen met je hond in de bergen.

Waar theorie:

*Waar praktijk: aantal dagdelen in Eindhoven bij Hondenschool hond & gedrag (Eindhoven

Wanneer is de praktijk in Eindhoven:
-praktijk dag
-praktijk dag
-praktijkdag
-praktijkdag

Kosten hele cursus:

(zodra dit formulier binnen is krijgen jullie van Veronique van hond & gedrag een bevestiging en factuur)
 
Binnenkort zijn  er meer informatie, locatie en prijzen over deze langere cursus in Nl en een week cursus in de Oostenrijkse bergen. Dit zal hierboven worden ingevuld.
 
Op de theorie avond is er plek voor 24 personen.

Praktijk 12 personen per praktijk workshop. Dus kan zijn dat er 2 groepen zijn
   
Wil jij op een veilige verantwoorde manier met je hond op pad in Oostenrijk? Dan helpt DogWalkTrail je graag met de voorbereiding. Ook in 2019 start daarom de cursus: Wandelen met je hond in de bergen.

Wandelen met je hond in de bergen is natuurlijk heerlijk ontspannend. Maar het kan ook uitdagend zijn. Want wat doe je als je midden in een kudde koeien komt te staan? Hoe loop je veilig over een wildrooster? Hoe zie je aan je hond wanneer hij moe is? En wat moet er allemaal in je EHBO-set zitten?

Wij delen graag onze kennis
Al bijna twintig jaar begeleidt DogWalkTrail baasjes en honden in de Oostenrijkse bergen. In die jaren hebben we veel kennis opgedaan. Als we iets geleerd hebben is dat een goede voorbereiding vaak het halve werk is. Daarom willen we graag onze tips en tricks met jullie delen. Zodat jullie straks veilig en ontspannen op pad kunnen.

In Eindhoven zal de cursus worden uitgevoerd door de hondenschool: http://www.hethondengedrag.nl

Daar zullen we met de eigenaresse van deze hondenschool (Veronique van Delen die al vanaf het begin mee heeft gedacht over de programma’s door eigen ervaring met het lopen in de bergen) de praktijkdagen laten plaats vinden.

Marcella Smolders is al sinds het begin een medewerker van DogWalkTrail en is tevens dierenarts assistente. Zij deelt ook haar kennis met de groep wat betreft het medische gedeelte.

Veronique en Marcella zijn beiden opgeleide gedragstherapeuten. Marcella bij Martin Gaus en Veronique bij VanHall/DogVision. Meer over Marcella is te vinden op Eenneusvoorhondenzaken.nl
   
Op de theorie avond zullen Veronique en Marcella  hun kennis delen in de vorm van een lezing en tips en tricks. Bianca uit Oostenrijk(eigenaresse van DogWalkTrail) komt mede voor deze avond ook naar NL om haar ervaringen te vertellen over de vakanties in de bergen.
  
Van trainen tot tuigjes
De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijk-gedeelte. In het theoriegedeelte vertellen we je bijvoorbeeld meer over hondentaal. Wandelen in een groep in een onbekende omgeving kan namelijk best stressvol zijn. Ook geven we tips hoe jij je hond alvast kunnen trainen voor de bergen. Zo wordt de kans op blessures een stuk kleiner. Maar er komt nog veel meer aan bod. Zo laten we je zien welke riemen en tuigjes we gebruiken en geven we tips over voer, reisziekte en andere zaken.

Wiebelblokken
In het praktijkgedeelte leer je hoe je op een veilige manier obstakels kunt nemen. We oefenen op wiebelblokken en smalle paadjes. Ook leren we je handige commando’s die je in de bergen kunt gebruiken. Want een steile besneeuwde helling afklauteren terwijl je hond in de lijn hangt is natuurlijk niet handig.

Enthousiast?
Schrijf je dan snel in.
www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com

Dit jaar is het mogelijk om mee te gaan met een Ardennen weekend waar we zullen kanovaren en wandelen met de honden. Heb je mee gedaan met de cursus dan krijg je op een Ardennen weekend € 15,00 korting.

Naast deze cursus is het mogelijk om in Oostenrijk een stuk theorie en een praktijk dag te boeken. Meer vind je op de site van www.lerenbergwandelenmetjehondindebergen.com

Bij Arjen van Alphen van de Roedelmethode is ook aan te geven dat je naar Oostenrijk wil komen. Hij kan in de begeleiding helpen je voor te bereiden op het bergwandelen met je hond. Deroedel.be 

Reserveren via het boekings-formulier waarna je een bevestiging/factuur en extra vragenlijst ontvangt.
Terug naar boven