• Cursus dag bergwandelen met je hond
     

Samen met je
hond veilig en
ontspannen de bergen in

 
Wat houdt het in: Cursus leren wandelen met je hond in de bergen.

Waar theorie: 24 november  Dogcenter Zaltbommel   (Er zal ook nog 1 avond in overleg plaats vinden in Swartbroek voor diegene die niet kunnen op 24 november. Datum in overleg)

*Waar praktijk: 2 dagdelen in Eindhoven bij Hondenschool hond & gedrag (Eindhoven

Wanneer praktijk Eindhoven:
-praktijk dag veld 10 maart 2018
-praktijk dag wandeling 14 april 2018
*Waar praktijk: 2 dagdelen in Noord-Holland via Dogs 4 Fun (zij zullen het uitvoeren in Noord-Holland)

Wanneer praktijk Noord-Holland:
-praktijk dag veld 02 december
-praktijk dag wandeling 25 februari

Op de theorie avond is er plek voor 24 personen.

Praktijk 12 personen per praktijk workshop
.
 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
 
Kosten hele cursus: €130,00
  
Wil jij op een veilige verantwoorde manier met je hond op pad in Oostenrijk? Dan helpt DogWalkTrail je graag met de voorbereiding. Op 24 november start daarom de cursus: Wandelen met je hond in de bergen. Het is niet mogelijk om aan 1 dag mee te doen met de groep in Eindhoven en de andere dag in Noord-Holland.

Wandelen met je hond in de bergen is natuurlijk heerlijk ontspannend. Maar het kan ook uitdagend zijn. Want wat doe je als je midden in een kudde koeien komt te staan? Hoe loop je veilig over een wildrooster? Hoe zie je aan je hond wanneer hij moe is? En wat moet er allemaal in je EHBO-set zitten?

Wij delen graag onze kennis
Al bijna twintig jaar begeleidt DogWalkTrail baasjes en honden in de Oostenrijkse bergen. In die jaren hebben we veel kennis opgedaan. Als we iets geleerd hebben is dat een goede voorbereiding vaak het halve werk is. Daarom willen we graag onze tips en tricks met jullie delen. Zodat jullie straks veilig en ontspannen op pad kunnen.

In Eindhoven zal de cursus worden uitgevoerd door de hondenschool: http://www.hethondengedrag.nl

Daar zullen we met de eigenaresse van deze hondenschool (Veronique van Delen die al vanaf het begin mee heeft gedacht over de programma’s door eigen ervaring met het lopen in de bergen) de praktijkdagen laten plaats vinden.

Marcella Smolders is al sinds het begin een medewerker van DogWalkTrail en is tevens dierenarts assistente. Zij deelt ook haar kennis met de groep wat betreft het medische gedeelte.

Veronique en Marcella zijn beiden opgeleide gedragstherapeuten. Marcella bij Martin Gaus en Veronique bij VanHall/DogVision. Meer over Marcella is te vinden op Eenneusvoorhondenzaken.nl
 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
 
In Noord-Holland zal de cursus worden uitgevoerd door hondenschool: Dogs4fun.nl

Marijke de Rooij zal samen met haar man Geerd de Rooij de cursus geven. Niet vanuit hun eigen hondenschool maar in Noord-Holland omdat we graag in twee verschillende regio’s willen zijn om het toegankelijker te maken voor iedereen.

Marijke en Geerd zijn tevens de mensen die DogWalkTrail Nederland runnen voor Francois en Bianca.

Meer over Marijke kun je vinden op haar site en meer over Geerd op Kynnect.nl
 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
 
Op de theorie avond in Zaltbommel zullen Veronique, Marcella, Eline Teygler (http://www.elineteygeler.nl) Marijke en Geerd hun kennis delen in de vorm van een lezing en tips en tricks. Bianca uit Oostenrijk(eigenaresse van DogWalkTrail) komt mede voor deze avond ook naar NL om haar ervaringen te vertellen over de vakanties in de bergen.
 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
 
Van trainen tot tuigjes
De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijk-gedeelte. In het theoriegedeelte vertellen we je bijvoorbeeld meer over hondentaal. Wandelen in een groep in een onbekende omgeving kan namelijk best stressvol zijn. Ook geven we tips hoe jij je hond alvast kunnen trainen voor de bergen. Zo wordt de kans op blessures een stuk kleiner. Maar er komt nog veel meer aan bod. Zo laten we je zien welke riemen en tuigjes we gebruiken en geven we tips over voer, reisziekte en andere zaken.

Wiebelblokken
In het praktijkgedeelte leer je hoe je op een veilige manier obstakels kunt nemen. We oefenen op wiebelblokken en smalle paadjes. Ook leren we je handige commando’s die je in de bergen kunt gebruiken. Want een steile besneeuwde helling afklauteren terwijl je hond in de lijn hangt is natuurlijk niet handig.

Enthousiast?
Schrijf je dan snel in. We zien je graag op de theorie avond om 18.30 uur in het Dogcenter.

www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com

Naast deze cursus is het mogelijk om in Oostenrijk een stuk theorie en een praktijk dag te boeken. Meer vind je op de site van www.lerenbergwandelenmetjehondindebergen.com

Binnenkort is er meer informatie over een 10-daagse cursus in Nl en een week cursus in de Oostenrijkse bergen.

Bij Arjen van Alphen van de Roedelmethode is ook aan te geven dat je naar Oostenrijk wil komen. Hij kan in de begeleiding helpen je voor te bereiden op het bergwandelen met je hond. Deroedel.be 

Reserveren via het boekings-formulier waarna je een bevestiging/factuur en extra vragenlijst ontvangt.
 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
Terug naar boven