• Cursus dag bergwandelen met je hond
     

Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in

 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
 
In 2019 geven we een uitgebreide cursus voor het bergwandelen met de hond.

  Wil jij op een veilige verantwoorde manier met je hond op pad in Oostenrijk? Dan helpt DogWalkTrail je graag met de voorbereiding.

Ook in 2019 start daarom de cursus: Wandelen met je hond in de bergen.

Wandelen met je hond in de bergen is natuurlijk heerlijk ontspannend. Maar het kan ook uitdagend zijn. Want wat doe je als je midden in een kudde koeien komt te staan? Hoe loop je veilig over een wildrooster? Hoe zie je aan je hond wanneer hij moe is? En wat moet er allemaal in je EHBO-set zitten?

Wij delen graag onze kennis
Al bijna twintig jaar begeleidt DogWalkTrail baasjes en honden in de Oostenrijkse bergen. In die jaren hebben we veel kennis opgedaan. Als we iets geleerd hebben is dat een goede voorbereiding vaak het halve werk is. Daarom willen we graag onze tips en tricks met jullie delen. Zodat jullie straks veilig en ontspannen op pad kunnen.

Cursus leren wandelen met je hond in de bergen.
Maximaal 12 personen met 1 hond kunnen deelnemen.
Cursus gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen
Wil je alleen de theorie (dit betekent informatie over 'op reis met je hond') dan kan dat, informeer naar de mogelijkheden.


Locatie theorie:  Potterie Van Nature in Nuenen (binnenlocatie)

Locatie praktijk:  trainingsterrein Hond & Gedrag in Nuenen.

Locatie praktijkwandelingen: Bakel en nog nader te bepalen.

Data:
23 en 24 maart 2019 (dus 2 dagen): theorie, EHBO, praktijkoefeningen en praktijkwandeling
14 april 2019: praktijkwandeling met uitdagende oefeningen
12 mei 2019: praktijkwandeling met uitdagende oefeningen

Prijs cursus: € 165  inclusief hand-out en gebruik materiaal


! ! ! Voor de liefhebbers zal er in het weekend van 26 april een mogelijkheid zijn voor een praktijk twee daagse met kanovaren en uitdagende wandelingen. Prijzen en mogelijkheden voor overnachting kun je aanvragen via de mail.

In Eindhoven zal de cursus worden uitgevoerd door de hondenschool: http://www.hethondengedrag.nl

Daar zullen we met de eigenaresse van deze hondenschool (Veronique van Delen die al vanaf het begin mee heeft gedacht over de programma’s door eigen ervaring met het lopen in de bergen) de praktijkdagen laten plaats vinden.

Marcella Smolders is al sinds het begin een medewerker van DogWalkTrail en is tevens dierenarts assistente op de spoedkliniek van de universiteit  in Utrecht . Zij deelt ook haar kennis met de groep wat betreft het medische en EHBO gedeelte.

Veronique en Marcella zijn beiden opgeleide gedragstherapeuten. Marcella bij Martin Gaus en Veronique bij VanHall/DogVision.
   
Op de theorie avond zullen Veronique en Marcella  hun kennis delen in de vorm van een lezing met veel tips ter voorbereiding op een vakantie met je hond in de bergen. Bianca uit Oostenrijk(eigenaresse van DogWalkTrail) komt voor deze avond ook naar NL om haar ervaringen te vertellen over het leven en bewegen in de bergen.
  
Van trainen tot tuigjes
De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte vertellen we je bijvoorbeeld meer over hondentaal. Wandelen in een groep in een onbekende omgeving kan namelijk best stressvol zijn. Ook geven we tips hoe jij je hond alvast kunnen trainen voor de bergen. Zo wordt de kans op blessures een stuk kleiner. Maar er komt nog veel meer aan bod. Zo laten we je zien welke riemen en tuigjes we gebruiken en geven we tips over voeding, reisziekte en andere medische zaken.

Wiebelblokken
In het praktijkgedeelte leer je hoe je op een veilige manier obstakels kunt nemen. We oefenen op wiebelblokken en smalle paadjes. Ook leren we je handige commando’s die je in de bergen kunt gebruiken. Want over een steile besneeuwde helling afdalen terwijl je hond aan de lijn trekt, is natuurlijk niet handig.

Enthousiast?
Schrijf je dan snel in

Een weekend Ardennen sluit mooi aan op wat je tijdens de cursus hebt geleerd en geoefend. Een weekend Ardennen biedt nog meer oefening en vaardigheid om de grote bergen in Oostenrijk te kunnen bedwingen.
Schrijf je dan ook in voor dit weekend Ardennen weekend. We zullen naast het wandelen ook met de honden gaan kanovaren.
Heb je mee gedaan aan één van de cursussen bergwandelen dan krijg je op een Ardennen Bodhi kano weekend € 15,00 korting.

Uiteraard is het ook mogelijk om in Oostenrijk een cursus bergwandelen met theorie en een praktijk dag te boeken. Meer vind je op de site www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com

Via het boekingsformulier kun je reserveren voor een cursus, waarna je een bevestiging/factuur en extra vragenlijst ontvangt.
(zodra dit formulier binnen is krijgen jullie van Veronique van Hond & Gedrag een bevestiging en factuur)

www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
Samen met je hond veilig en ontspannen de bergen in
Terug naar boven