• Cursus dag bergwandelen met je hond
     

Cursus dag
bergwandelen
met je hond

 
Dag activiteit

Wat houdt het in: Cursusdag leren wandelen met je hond in de bergen.

Waar: Bij onze DogMounTainInn (DMI)

Waar praktijk: Op 20 minuten rijden van de DMI

Wanneer: zondag middag of maandag ochtend (gaat in overleg)

Kosten: € 60,00 p.p. (bij minimaal 4 deelnemers

Inclusief: 1,5 uur theorie, 30 minuten vragen beantwoorden, koffie en thee,
praktijk wandeling van maximaal 2 uur.
 
Cursus dag bergwandelen met je hond
 
"Sinds 2000 werkt en wandelt DogWalkTrail in de heuvels van de Ardennen en de Oostenrijkse bergen van Salzburgerland" De medewerkers hebben meerdere officiële bergwandelgidsen diploma's, skidiploma's en hondengedrag opleidingen gedaan. En met meer dan 20 jaar rond bewegen op ski’s en wandelend in de bergen van het Oostenrijkse Salzburgerland geeft ons de ervaring die het makkelijker maakt om ons rond te bewegen in de bergen. Deze kennis willen we graag met de hondenbezitters delen. Rotsen, gletsjers, bruggetjes, hekjes, koeienroosters en nog veel belangrijker, de koeien zelf en nog veel meer hindernissen die je tegen komt in de bergen.
 
Cursus dag bergwandelen met je hond
 
Tijdens een dag in Oostenrijk willen we de mensen de kans geven om ze al een beetje voor te bereiden op de dagen die we gaan wandelen in de bergen.

De dag start met 2 uur theorie met beeldmateriaal een lunch en daarna gaan we een wandeling maken van ongeveer 2 uur om de praktijk te ervaren. Gedurende de rest van de week kun je het geleerde in praktijk brengen en zal je merken dat na enkele dagen het wandelen in de bergen met de hond steeds makkelijker gaat. In Nederland kun je dan met onze tips verder oefenen om een volgende keer nog makkelijker te bewegen in de bergen.
 
Cursus dag bergwandelen met je hond
 
Natuurlijk kun je ook al in Nederland aan onze berg wandel-cursus met de hond deelnemen. In Nederland zal dieper worden in gegaan op welk gedrag de hond kan vertonen en wat zijn bijvoorbeeld dingen die je in NL al kunt trainen. In Oostenrijk is de cursus een follow-up op deze cursus of een start om later hoger en verder te kunnen met de wandelingen in de bergen

Cursus met je hond in de bergen
 
Cursus dag bergwandelen met je hond
 
Het moet van te voren worden opgegeven per email  en er moeten minimaal 2 deelnemers zijn voor deze dag. Ter plaatste kan dit niet meer worden ingepland tenzij er al mensen zijn die zich hebben ingeschreven voor deze dag dan kun je ter plaatse nog aanhaken.
 
Cursus dag bergwandelen met je hond
Terug naar boven